ua en ru

У Білорусь прибув російський спецназ

У Білорусь прибув російський спецназ Фото: Білорусь (wikipedia.org)

Військові РФ візьмуть участь у спільному двосторонньому тактико-спеціальному навчанні

У понеділок, 25 вересня, підрозділ окремого з'єднання спеціального призначення Повітряно-десантних військ (ПДС) Росії прибув в Мінськ (Білорусь) для участі у спільному двосторонньому тактико-спеціальному навчанні. Про це повідомляє Департамент інформації та масових комунікацій Міністерства оборони Російської Федерації.

"В ході навчання, яке пройде на одному з полігонів Збройних сил Республіки Білорусь (ЗС РБ), між собою будуть взаємодіяти підрозділи з'єднання спеціального призначення ПДС Росії та сил спеціальних операцій ЗС РБ", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що підготовка до навчання здійснюватиметься з 25 вересня по 8 жовтня.

З 14 по 20 вересня в Білорусі пройшли військові навчання "Захід-2017". Як повідомили в міноборони РФ, до навчань були залучені, зокрема, близько 12,7 тис. військових (близько 7,2 тис. - від Білорусі, а від РФ - 5,5 тис. (з них 3 тис. - в Білорусі).

"Задумом навчання передбачено, що на територію Республіки Білорусь та Калінінградської області Російської Федерації проникли екстремістські групи, що ставлять своєю метою проведення терористичних актів і дестабілізацію обстановки в Союзній державі. Екстремісти мають зовнішню підтримку, отримуючи матеріально-технічну допомогу, озброєння і військову техніку з повітря і моря", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, Білорусь отримала від Росії 700 млн доларів кредиту.