ua en ru

Білорусь запропонувала участь своїх солдатів у діях на Донбасі, Київ - проти

Білорусь запропонувала участь своїх солдатів у діях на Донбасі, Київ - проти Фото: Олександр Лукашенко (president.gov.by)

Київ категорично проти участі в такій місії військових союзників РФ

Білорусь запропонувала участь своїх солдатів у діях у регіоні Донбасу. Про це повідомляє польська газета "Rzeczpospolita".

Зазначено, що офіційно Київ, який хоче введення миротворчих сил ООН, білоруської пропозиції не коментує. Проте неофіційно українські дипломати, за даними видання, не приховують неохочого ставлення до цієї пропозиції: адже Білорусь є військовим союзником Росії, а, крім цього, вже понад 20 років створює з Москвою спільну державу.

"Україна категорично виключає участь у такій місії і самої Росії, і її військових союзників (Білорусі, Казахстану та Вірменії)", - наголошує автор статті Анджей Ломановський.

Польска газета також наводить коментар українського політолога Володимира Фесенка: "Лукашенко зрозумів, як добре бути посередником, що приносить мир. Завдяки цьому він вийшов з ізоляції в Європі".

За словами аналітика, "ніхто не вірить у нейтралітет Білорусі".

"Крім військового союзу з Росією, останнім часом наші відносини зіпсували шпигунські скандали: одного з українців заарештували за таким обвинуваченням, а іншого викрали і депортували до Росії", - констатував політолог.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко заявив, що миротворча місія ООН на Донбасі стимулюватиме виведення військ РФ із окупованих територій.