ua en ru

Білорусь побудує стіну на кордоні з Україною

Білорусь побудує стіну на кордоні з Україною Фото: Олександр Лукашенко

"Щоб миші не проповзла", - підкреслив Лукашенко

Білорусь має намір побудувати інженерні споруди для зміцнення свого кордону з Україною. Про це заявив Президент Білорусі Олександр Лукашенко сьогодні під час спілкування з працівниками Білоруського металургійного заводу у Жлобіні, передає БЕЛТА.

"Я вже не кажу про наркотики... Зброя, автомати, боєприпаси везуть, самі їдуть сюди. Ми зміцнюємо кордон. Ми його повністю закрили, а зараз зведемо інженерні споруди, щоб миша не проповзла. Ми забезпечимо безпеку своєї країни", - підкреслив Лукашенко.

За його словами, зараз є "певні проблеми, що приходять з України", з якими в Білорусі змушені боротися шляхом зміцнення прикордонної безпеки.

Лукашенко зазначив, що питання безпеки на білорусько-українському кордоні знаходяться в центрі уваги керівництва країни.

"Я знаю багатьох українців, які приїхали. Ми намагаємося забезпечити всіх роботою. Але ми зараз будемо дуже серйозно усіх сортувати, щоб сюди бандити не приїхали, які хочуть дестабілізувати обстановку в Білорусі. А тих, хто приїхав жити та працювати - ласкаво просимо", - заявив Президент.

Нагадаємо, кілька днів тому Білорусь почала демаркацію кордону з Україною в Брестському районі.