ua en ru

Білорусь подала до суду на Росію через скорочення поставок нафти

Білорусь подала до суду на Росію через скорочення поставок нафти Фото: президент Білорусі Олександр Лукашенко

Лукашенко звинуватив Росію в невиконанні домовленостей щодо постачання нафти

Влада Білорусі подала до суду на Росію через скорочення поставок у країну російської нафти. Про це президент Білорусі Олександр Лукашенко повідомив під час прес-конференції в Мінську, передає РБК.

"Суперечка була тільки через газ, а вони стали різати нафту. Ми звернулися, звичайно, в суд, згідно з нашими домовленостями", - заявив президент. Лукашенко вважає неприйнятним стан речей, коли "найближчі дві республіки, найрідніші люди починають "ріпу дерти".

Також президент додав, що Білорусь ніколи не порушувала укладені з Росією угоди, у той час коли російська влада байдуже ставилася до білоруських чиновників.

"Без російської нафти ми обійдемося", - заявив Лукашенко, в той же час визнаючи, що зробити це буде важко.

Зазначено, що в січні 2017 року Лукашенко підняв питання про альтернативні джерела нафти, які могли б замінити поставки з Росії.

Відомо, що на початку 2017 року російський уряд прийняв рішення скоротити обсяги поставок нафти в Білорусь на 12% у зв'язку з неврегульованою суперечкою щодо боргу за газ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Росія тисне на Олександра Лукашенка, щоб розмістити російські військові бази на території Білорусі.