ua en ru

Білорусь призначила посла у Швеції через шість років

Білорусь призначила посла у Швеції через шість років Фото: Дмитро Мірончик (mfa.gov.by)

У 2012 році Білорусь заявила про відкликання свого посольства в Швеції і повернення всіх співробітників

Президент Білорусі Олександр Лукашенко призначив Дмитра Мірончика послом республіки в Швеції, через шість років після закриття представництва Мінська в королівстві через "плюшевий десант". Про це повідомляється на сайті президента Білорусії.

Зазначимо, що з 2014 року Мірончик обіймав посаду прес-секретаря Міністерства закордонних справ Білорусі.

Як відомо, у серпні 2012 року легкомоторний літак скинув на територію Білорусі плюшевих ведмедиків, до яких були прикріплені написи з вимогами дотримуватися права людини і свободу слова в республіці. Організатором акції виступив керівник шведського рекламного агентства Studio Total Пер Кромвелл.

Зі свого боку Мінськ не продовжив акредитацію послу Швеції в Білорусі Стефану Ерікссону. Влада країни заявили, що діяльність дипломата була спрямована на руйнування двосторонніх відносин. Тогда глава МЗС Швеції Карл Більдт заявляв, що Ерікссону пред'явили "безпідставні звинувачення". Після цього зі Стокгольма вислали двох дипломатів Білорусі. У відповідь МЗС Білорусії закрило посольство в Швеції і повернув всіх дипломатів на батьківщину.

Нагадаємо, 8 серпня 2012 року Міністерство закордонних справ Білорусі заявило про відкликання свого посольства в Швеції і повернення всіх співробітників.