ua en ru

Білорусь - Україна: Нас чекає непроста гра, - Михайло Фоменко

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко прокоментував сьогоднішній поєдинок проти збірної Білорусі. Про це повідомляє сайт ФФУ.

Головний тренер збірної України Михайло Фоменко прокоментував сьогоднішній поєдинок проти збірної Білорусі. Про це повідомляє сайт ФФУ.

"Ми відштовхуємося від реальності. Ми повинні провести гру. І дай Бог, щоб після неї всі залишилися живі-здорові. А якщо, хтось травмується, тоді і прийматимемо рішення про те, чи потрібно когось залучати до збірної додатково, або ж обходитися наявними набором футболістів. Байдужих, звичайно, немає. По всій Україні. І, тим паче, в національній команді. Більш того, в збірній є представники клубів Донбасу. Крім того, ми живемо в країні, де досить багато різнобічної інформації. Це не може не зачіпати хлопців. Але природно, якщо можна так висловитися, у нас є можливість подарувати людям позитивні емоції своєю грою, відволікти їх трохи від таких подій. Хоча, звичайно, ми розуміємо, що від подібного відволіктися дуже непросто", - сказав Фоменко.

"Перш за все, треба сказати, що і збірна Білорусі, і збірна України поставили перед собою завдання виходу у фінальну частину Євро-2016. Це вже говорить про те, яким наполегливим буде поєдинок. Крім того, перший тур показав, наскільки серйозною є наша група. А що стосується збірної Білорусі, то в її складі багато футболістів, які виступають в чемпіонаті Росії - це далеко не остання першість в Європі. Наш суперник грає в комбінаційний футбол. Так що нас чекає непроста гра. І хлопці це чудово розуміють. Дай Бог, щоб представники "Динамо" і "Шахтаря" відновилися після найскладнішого матчу між цими командами. Перш за все, відновилися в плані емоцій. Це набагато складніше, ніж відновити функціональні кондиції. А якщо чогось хлопцям буде не вистачати, то вони повинні будуть компенсувати це за рахунок характеру", - додав тренер.

Нагадаємо, матч Білорусь - Україна відбудеться 9 жовтня а 21:45, а на нашому сайті пройде онлайн-трансляція поєдинку.