ua en ru

США переглянуло показник зростання ВВП країни за 2012 р. у бік поліпшення з 2,2% до 2,8%

Бюро економічного аналізу США (БЕА) переглянуло показник зростання ВВП США за 2012 р. у бік поліпшення - з 2,2 до 2,8%. Перегляд пов'язаний зі зміною методики підрахунку динаміки ВВП, зокрема з переглядом обліку пенсійних зобов'язань і переглядом обліку витрат на наукові розробки та дослідження, які тепер розглядаються як інвестиції, повідомляється в документі Міністерства торгівлі США.

Переглянувши за новою методикою динаміку ВВП в 2012 р., експерти виявили більш високий рівень заощаджень американських домогосподарств, що є доброю ознакою поліпшення ситуації в споживчому секторі в майбутньому.

БЕА переглянуло динаміку американського ВВП, починаючи з даних за 1929 р. Такий перегляд БЕА проводить раз на п'ять років.

У період з 1929 р. по 2012 р. середній річний ріст американського ВВП у реальному вираженні становив 3,3%, що на 0,1 процентного пункту перевищує попередні дані за цей період, оприлюднені БЕА. Крім того, американська економіка, згідно з останніми даними БЕА, продемонструвала не такий сильний спад в період фінансової кризи в 2007-2009 рр. Так, в період з IV кварталу 2007 р. по II квартал 2009 р. ВВП в реальному вираженні скорочувався в середньому на 2,9%, тоді як попередні оцінки БЕА свідчили про скорочення показника на 3,2%.

Читайте також: ВВП США в II кварталі виріс на 1,7%

Сьогодні Міністерство торгівлі США оприлюднило попередні дані по динаміці ВВП США в II кварталі 2013 р. Показник у порівнянні з попереднім кварталом виріс на 1,7% в перерахунку на річні темпи, хоча аналітики очікували, що ВВП США в II кварталі 2013 р. підвищиться на 1%.

Бюро економічного аналізу США переглянуло дані щодо зростання ВВП в I кварталі 2013 р., істотно знизивши оцінку зростання - з 1,8 до 1,1%. Таким чином, економічне зростання в США в квітні-червні 2013 р. прискорилося, тоді як економісти очікували його уповільнення.

Нові дані з економіки США будуть використані Федеральною резервною системою (ФРС) для прийняття рішення про подальшу долю програми "кількісного пом'якшення", в рамках якої ФРС щомісячно купує облігації на вторинному ринку на суму 85 млрд дол. Тим часом поки не ясно, як будуть інтерпретовані ці дані.