ua en ru

В БПП вимагають реакції Порошенка, Яценюка та Гройсмана на висловлювання Коломойського

Народний депутат з фракції "Блок Петра Порошенко" Мустафа Найєм вимагає від Президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана та всіх народних депутатів, дати оцінку висловлюванням голови Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського щодо журналіста Сергія Андрушка та нардепа Сергія Лещенка. Про це він заяви у сесійній залі парламенту, передає кореспондент РБК-Україна.

"Шановні колеги, ви бачили, що сталося вчора біля будівлі компанії "Укртранснафта". Ця історія має юридичне питання. Ви знаєте, що пан Коломойський є губернатором Дніпропетровської обл., і ніякого відношення до цієї компанії не має, не мав права перебувати на територія цієї компанії... Вимагаю від усіх, хто сидить у цьому залі, від Президента, від спікера, від прем'єр-міністра дати належну реакцію тим образам, якими пан Коломойський звернувся до нашого колеги Сергія Андрушка та колишнього колеги Сергія Лещенка", - сказав Найєм.

Зазначимо, що у фракції БПП також вимагатимуть відставки Коломойського з поста глави ДнепрОГА.

Нагадаємо, відсторонений від 19 березня посади голови правління "Укртранснафта" Олександр Лазорко забарикадувався в будівлі компанії. Після цього нардеп Сергій Лещенко повідомив, що глава ДнепрОГА Ігор Коломойський в супроводі озброєних людей прибув в офіс компанії.

Пізніше глава Міненерго України Володимир Демчишин заявив, що Коломойський прибув в офіс "Укртранснафти" з метою з'ясувати, особа нового глави компанії.

Вночі 20 березня київська міліція взяла під охорону офіс "Укртранснафти".