ua en ru

В базі "Миротворця" зібрані дані про 120 тис. осіб, - Геращенко

В базі "Миротворця" зібрані дані про 120 тис. осіб, - Геращенко Фото: Антон Геращенко (УНІАН)

Геращенко впевнений в тому, що базою даних "Миротворця" користуються іноземні спецслужби

У базі "Миротворця" зібрані дані про 120 тис. осіб, які воювали проти України. Про це повідомив нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС України Антон Геращенко, повідомляє "Гордон".

"Це ініціатива небайдужих громадян України. В грудні 2014-го сайт "Миротворець" був запущений, там було 8 тис. аккаунтів осіб, які воювали проти України. З тих пір завдяки підтримці людей ми зібрали дані про 120 тис. чоловік, які воювали проти України. І цей проект дуже дієвий: ним користуються правоохоронні органи України, ним користуються спецслужби іноземних держав", - розповів Геращенко.

Крім того, нардеп зазначив, що впевнений у тому, що базою даних "Миротворця" користуються іноземні спецслужби.

"Я знаю, що двом депутатам Державної Думи РФ, один з яких просив притулку в Литві, а інший - в Чорногорії, відмовили, тому що спецслужби цих країн користуються сайтом "Миротворець". Я особисто рік тому розіслав 30 послам країн Євросоюзу інформацію про цей проект", - заявив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що 24 серпня 2017 року волонтери проекту "Миротворець" запустили систему розпізнавання і виявлення злочинців Identigraf.