ua en ru

База МВС вже налічує понад 5 тис. осіб, підозрюваних у тероризмі, - Геращенко

База МВС вже налічує понад 5 тис. осіб, підозрюваних у тероризмі, - Геращенко

База Міністерства внутрішніх України вже налічує понад 5 тис. осіб, які підозрюються терористичної діяльності. Про це в ефірі 5 каналу повідомив народний депутат від "Народного фронту" Антон Геращенко.

"У МВС вже база терористів налічує понад 5 тисяч осіб. Це про яких чітко зрозуміло, що вони терористи, бандити і негідники. Є громадські проекти, наприклад сайт "Миротворець", на якому... силами громадськості зібрано вже більше 9 тисяч профілів терористів і пособників терористів", - розповів Геращенко.

Він зазначив, що ці дані вже використовуються українськими спецслужбами, у тому числі - для ідентифікації людей на блокпостах.

"Ми, завдяки таким моментам, отримали інформацію про більш ніж 1,2 тис. російських військовослужбовців. Російські патріоти передали списки цілі про російських підрозділах, які зараз заслані на територію Донбасу і воюють проти нас", - зазначив Геращенко.

Він додав, що всі ці списки будуть використовуватися в подальшому для визнання Росії агресивною стороною у війні на Донбасі.

Нагадаємо, в середині грудня за сепаратизм і тероризм в Україні були засуджені 40 осіб. При цьому за підозрою в шпигунстві СБУ затримала 232 людини.