ua en ru

З Байконура стартував "Союз МС-03" з новим екіпажем МКС

З Байконура стартував "Союз МС-03" з новим екіпажем МКС Фото: з Байконура стартувала ракета-носій з новим екіпажем МКС

Стиковка з МКС запланована на 20 листопада 00:01 за київським часом

З космодрому "Байконур" (Казахстан) 17 листопада 2016 року о 22:20 за київським часом успішно стартувала ракета-носій "Союз-ФГ", яка вивела транспортний пілотований корабель (ТПК) "Союз МС-03" на орбіту штучного супутника Землі. Про це як повідомили в "Роскосмосі".

На борту ТПК російський космонавт Олег Новицький, астронавт Європейського космічного агентства Тома Піску і астронавт NASA Пеггі Уїтсон.

Після відділення космічного корабля від третього ступеня ракети-носія фахівці Головної оперативної групи управління російським сегментом МКС в Центрі управління польотами (ЦУП) приступили до управління його польотом.

"Зближення корабля "Союз МС-03" зі станцією та причалювання до дослідницького модуля "Світанок" (МІМ 1) планується проводити за двухсуточной схемою в автоматичному режимі під контролем фахівців і російських членів екіпажу МКС.

Стиковка з МКС запланована на 20 листопада 00:01 за Києвом.

Згідно з повідомленням, зараз на борту Міжнародної космічної станції знаходяться Роберт Шейн Кимброу (NASA, США) та представники Росії Сергій Рижиков та Андрій Борисенко.

Нагадаємо, NASA не планує продовжувати контракт з російською корпорацією по космічної діяльності "Роскосмос" на доставку астронавтів до Міжнародної космічної станції (МКС) після 2018 року.