ua en ru

Байден стурбований атаками бойовиків, що не припиняються

Віце-президент США Джо Байден висловив стурбованість у зв'язку з триваючими атаками бойовиків на представників української армії і житлові райони. Про це він заявив в ході телефонної розмови з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком, передає прес-служба Білого дому.

"Лідери двох країн також висловили свою стурбованість з приводу триваючих атак сепаратистів проти українських військ і житлових районів", - сказано в повідомленні.

Крім того, Байден висловив свої співчуття щодо загиблих у результаті вибуху на шахті ім. Засядька і того факту, що бойовики не забезпечили команді українських рятувальників доступ до шахти.

Також Байден привітав Яценюка з прийняттям найважливіших економічних і управлінських реформ у законодавстві, що, на думку віце-президента США, дозволить Україні повернутися до економічного добробуту та отримати фінансову підтримку з боку міжнародного співтовариства.

Нагадаємо, 28 лютого також відбулася телефонна розмова між Байденом і Порошенком, під час якої вони обговорили координацію зусиль навколо Донбасу.