ua en ru

Байден цього тижня зателефонує Зеленському. За результатами саміту з Путіним

Байден цього тижня зателефонує Зеленському. За результатами саміту з Путіним Колаж РБК-Україна: Джо Байден та Володимир Зеленський, лідери США та України
Автор: Милан Лелич

Президент США Джо Байден після сьогоднішнього онлайн-саміту з лідером Росії Володимиром Путіним зателефонує президенту України Володимиру Зеленському. Телефонна розмова президентів відбудеться цього тижня.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на брифінг радника президента США з національної безпеки Джейка Саллівана.

"Байден та Зеленський проведуть розмову в четвер (9 грудня - ред.), в розвиток переговорів між Зеленським та (держсекретарем США - ред.) Блінкеном", - сказав представник Білого дому.

Крім того, за словами Саллівана, Байден як до, так і після розмови з Путіним, провів переговори з лідерами Німеччини, Франції, Британії та Італії.

Як відомо, сьогодні відбулася відеоконференція президентів США та Росії, яка переважно стосувалася загрози російського вторгнення в Україну. Американські ЗМІ з посиланням на джерела в Білому домі повідомляли, що після саміту з Путіним Байден зателефонує Зеленському та європейським партнерам, щоб обговорити результати.