ua en ru

У "Батьківщині" заявили про спроби зриву бюджетного процесу в Україні

У "Батьківщині" заявили про спроби зриву бюджетного процесу в Україні Фото: Сергій Соболєв

Соболєв зазначив, що бюджетний комітет спробував поділити кошти від перевиконання низки податкових надходжень

Перший заступник керівника фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв заявив про спроби зриву бюджетного процесу в Україні. Про це він сказав сьогодні на брифінгу у Верховній Раді, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

За його словами, вчора стався безпрецедентний факт, коли бюджетний комітет втретє спробував поділити кошти, які отримали від перевиконання низки податкових надходжень.

"Однак голова комітету фактично був відсторонений від бюджетного процесу, а "наглядач" від Порошенка – Ніна Южаніна, яка навіть не є членом бюджетного комітету, а також представник президента в парламенті Ірина Луценко, пробували завалити бюджетний процес", – заявив парламентар.

Як зазначив Соболєв, сьогодні зранку відбулася спроба "протягнути" нову редакцію бюджету, де вже немає 150 млн грн на громадське телебачення, сотень мільйонів, які виділялися на унікальні клініки ім. Шалімова та ім. Амосова, а також низки інших важливих статей.

Нардеп зазначив, що завтра в парламенті останній день, коли можна буде ухвалити рішення по бюджету і це буде шанс перевірити, "хто реально хоче допомогти людям, а хто зриває бюджетний процес".

Окрім того, політик підкреслив, що третій тиждень мільярди гривень лежать на рахунках держказначейства, зокрема кошти від конфіскату Януковича та 26 млрд грн від перевиконання бюджету. Ці гроші, за його словами, "не працюють ні на людей, ні на економіку країни".

Соболєв також заявив, що три тижні тому дві фракції – частина БПП та "Народний фронт" – "зірвали" ухвалення унікальних поправок до бюджету, які додавали 11 млрд грн на субсидії, мільярди на освіту, охорону здоров’я, армію та МВС: "Таким чином, цей закон відтермінований на три тижні. І вже три тижні не надходить фінансування зазначених напрямків за цими статтями".