ua en ru

У "Батьківщині" переконані, що Тимошенко зможе зламати "кланову систему"

У "Батьківщині" переконані, що Тимошенко зможе зламати "кланову систему" Фото: Альона Шкрум (РБК-Україна)

Шкрум вважає, що сьогодні всі інституції в країні працюють на олігархів

Лідер "Батьківщини", народний депутат, кандидат в президенти Юлія Тимошенко зможе вивести країну з глибокої економічної кризи, вона має чітку програму перезавантаження владних інституцій. Про це заявила народний депутат від "Батьківщини" Альона Шкрум в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1", повідомляє прес-служба "Батьківщини".

Так, вона висловила переконання, що сьогодні всі інституції працюють на олігархів і їх змову – з Ахметовим, з Медведчуком. "І це все просто треба вичистити і перезавантажити інституції", – наголосила депутатка.

Вона також згадала слова Джеймса Робінсона: "Якщо інституції працюють з верховенством права для всіх, то держава економічно зростає. Якщо ж інституції деструктивні і працюють на конкретну особу – як в Африці, Латинській Америці та Україні – то ми маємо те, що маємо".

На думку Шкрум, лише Тимошенко здатна побороти кланову систему, має нову програму виходу з кризи і пропонує новий суспільний договір.

Нагадаємо, раніше Тимошенко заявила, що зменшення податкового тиску на підприємців, скасування ПДВ, ЄСВ і 37 "квазі-податків", а також реформування органів податкової служби - це завдання Нового економічного курсу.