ua en ru

У "Батьківщині" звинуватили владу у спробі "залякати" депутатів Київської облради

У "Батьківщині" звинуватили владу у спробі "залякати" депутатів Київської облради Фото: Київоблрада

У "Батьківщині" прокоментували вручення підозри депутату Київоблради Ярославу Добрянському

Влада намагається "залякати" депутатів Київської обласної ради. Про це йдеться у коментарі прес-служби ВО "Батьківщина" стосовно вручення підозри Київською обласною прокуратурою депутатові Київоблради Ярославу Добрянському.

Зазначається, що вже не один місяць "ходять чутки про наміри влади змінити керівництво облради, а прокуратура – це механізм формування більшості".

У "Батьківщині" переконані, що такий "метод" може застосовуватись, щоб "змусити" депутатів голосувати за переформатування керівництва ради, яку зараз очолює представниця "Батьківщини" Ганна Старикова.

За даними прес-служби, депутати Київської облради не виключають, що причиною вручення підозри може бути і голосування за звернення фракції "Батьківщина" до Верховної ради України щодо деяких питань правового врегулювання процедури усунення з поста президента України в порядку імпічменту. При розгляді цього питання 57 депутатів підтримали необхідність врегулювання процедури відкликання президента країни.

Київська обласна рада вважає, що сьогоднішня подія – "це лише початок, що правоохоронці продовжать переслідувати депутатів".

"Це вже не перша спроба використати правоохоронні органи для залякування депутатів: всім відомі безпідставні обшуки СБУ в кабінеті голови обласної ради, божевільні ухвали на виїмку документів, які ми могли б надати при першому ж зверненні", – повідомляється на офіційному сайті Київоблради.

Як відомо, 13 липня фракція "Батьківщини" у Київраді зареєструвала проект рішення щодо імпічменту президента.

На переконання депутатів фракції, парламент має ухвалити новий закон України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України", який дозволить врегулювати процедуру усунення президента України з посади в порядку імпічменту.

За словами голови фракції "Батьківщина" в Київраді Володимира Бондаренка, імпічмент не є обвинуваченням у кримінальному порушенні, він є особливим видом юридичної, а не політичної відповідальності.

Голова фракції "Батьківщина" Олександр Кеменяш 1 серпня запропонував на сесії Закарпатської обласної ради ухвалити звернення до депутатів Верховної ради із закликом законодавчо врегулювати процедуру усунення з посади президента України шляхом імпічменту.

"Закликаємо український парламент ухвалити новий закон України "Про тимчасові слідчі комісії, спеціальну тимчасову слідчу комісію й тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України" та внести необхідні зміни до Регламенту Верховної Ради", – зазначено в тексті звернення.