ua en ru

У "Батьківщині" звинуватили владу у політичних репресіях

У "Батьківщині" звинуватили владу у політичних репресіях Фото: Сергій Соболєв

Сергій Соболєв заявив, що в Україні знову почався час політичних репресій

"Батьківщина" закликає чинну владу "не йти шляхом Віктора Януковича" й припинити політичні репресії проти опозиції. Про це заявив перший заступник керівника фракції Сергій Соболєв, виступаючи сьогодні з парламентської трибуни, повідомляє прес-служба політсили.

"Час політичних репресій, який знову почався в Україні, – це гарне нагадування для тих, хто не зрозумів уроків Януковича. Хоча, що їм розуміти, якщо вони тоді працювали в уряді Януковича, вони тоді співпрацювали з усією його бандою, а сьогодні вони нам будуть розповідати, як треба працювати", – наголосив він.

Соболєв заявляє, що "політичні репресії, які розпочалися в Україні проти представників реальної опозиції, зокрема проти Юлії Тимошенко, – це приклад того, як нинішня влада продовжує політику Януковича".

"Покажіть мені хоч одну справу проти тих, хто реально закликав "Русскую весну" на Сході і на Півдні! Покажіть мені хоч одну справу проти реальних сепаратистів! Де зараз гуляє Юра Єнакієвський завдяки тому, що Генеральна прокуратура умисно закрила всі кримінальні справи проти нього? Де зараз гуляє Колобов? Сьогодні в уряді сидить заступник керівника служби Колобова на посаді міністра, вдумайтесь!", – заявив депутат.

Звертаючись до нинішньої влади, він зазначив: "Ви дуже швидко зрозумієте, що це – шлях на "Титанік", бо ваша команда дуже скоро буде там, де зараз Янукович".

Окрім того, Соболєв заявив про повну бездіяльність чинної влади у вирішенні катастрофічної ситуації у Львові. "Такого рівня політичного безумства, коли готові утопити у смітті цілі міста, включаючи пам’ятку ЮНЕСКО Львів, я не пам’ятаю", – зазначив парламентар.

За словами Соболєва, замість того, щоб негайно створити урядову і президентську комісію та оголосити Львів зоною стихійного лиха, негайно виділити спеціальні полігони, влада відкриває кримінальні справи проти тих, хто "вивозить сміття зі Львова і робить все можливе для того, щоб вирішити це питання".

У зв’язку з цим депутат від "Батьківщини" розповів, як при прем’єрстві Юлії Тимошенко вирішувалось питання відсутності води у Львові: "За рік було створено урядову комісію, налагоджено пряму співпрацю прем’єр-міністра Тимошенко і мера Львова, і тепер місто має воду".

Раніше Тимошенко заявляла про політичні репресії проти опозиції, зокрема, щодо членів партії "Батьківщина".

"Політичні репресії в Україні досягають апогею. Проти двох третин керівників обласних партійних організацій "Батьківщини" порушені кримінальні справи, обшуки відбуваються у всіх наших партійців, які мають лідерські позиції в регіонах. Людей залякують, обшукують, порушують кримінальні справи, вимагають вийти з партії "Батьківщина". Я не пам’ятаю такого навіть у найгірші часи", – заявила парламентар.