ua en ru

У "Батьківщині" назвали абонплату за газ "новим податком на громадян"

У "Батьківщині" назвали абонплату за газ "новим податком на громадян" У "Батьківщині" назвали абонплату за газ "новим податком на громадян"

У "Батьківщині" прокоментували рішення НКРЕКП

Рішення Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) щодо встановлення абонентської плати за підключення до газових мереж з 1 квітня цього року є "злочинним обкраданням українського народу, через яке найбідніші верстви населення сплачуватимуть за газ в 3-5 разів більше". Про це йдеться у заяві партії "Батьківщина", опублікованій на сайті політсили.

Зокрема, у "Батьківщині" вважають, що коаліція "Роттердам+" у такій спосіб продовжує "політику зубожіння українських громадян". "Найцинічніше в новому "податку на повітря" – це те, що на абонплату не розповсюджується система субсидій", - зазначається в заяві.

Також політсила розкритикувала запровадження в державному "Ощадбанку" комісії за сплату комунальних послуг. "Це абсолютне свавілля, бо, згідно до закону "Про житлово-комунальні послуги", до суми платіжки вже входять послуги банків", - зазначили у партії.

"Партія "Батьківщина" вимагає скасувати незаконне рішення НКРЕКП і компенсувати споживачам газу, особливо в сільській місцевості, витрати на проведення газових мереж і підключення до газу в попередні роки. Ми вимагаємо скасувати комісії в державних банках за сплату комунальних послуг", - йдеться у заяві.

Також "Батьківщина" вимагає від влади припинити "штучне блокування розгляду позову Юлії Тимошенко до уряду щодо скасування незаконної постанови КМУ про встановлення єдиної ціни на газ для населення на рівні 6 879 гривень за тисячу кубометрів".