ua en ru

"Батьківщина" заявила про блокування її участі у виборах в Одеській області

"Батьківщина" заявила про блокування її участі у виборах в Одеській області Фото: УНІАН

У "Батьківщині" заявили про переслідування її представника Хасана Хасаєва

"Батьківщина" заявила, що її участь у виборах в Одеській області намагаються заблокувати. Про це йдеться у заяві на сайті політсили.

"Епіцентром стала об’єднана територіальна громада з центром у селищі Таїрове. Два роки тому люди обрали головою селища представника "Батьківщини" Хасана Хасаєва. Він переміг із результатом майже в 90% голосів. Хасан Хасаєв – знана в районі людина, успішний підприємець, очолює районну партійну організацію. Він активний учасник Майдану-2004 та Революції Гідності, а з початку війни на Донбасі десятки разів виїжджав на фронт як волонтер з допомогою для українських бійців", - йдеться у повідомленні.

У "Батьківщині" зазначили, що на 24 грудня у зв’язку зі створенням об’єднаної територіальної громади в Таїровому призначені вибори депутатів і голови ОТГ.

"Найвищі шанси на перемогу має саме Хасан Хасаєв, але влада намагається скинути його з виборів, позбавивши громадянства. Державна міграційна служба раптом вирішила, що паспорт громадянина України був виданий Хасану Хасаєву у 1993 році незаконно. І всі суди, до яких звернувся наш партієць, теж одностайно підтвердили припис міграційної служби", - зазначили у політсилі.

При цьому, за даними прес-служби, Хасан Хасаєв живе в Україні з моменту розпаду СРСР, має родину, дорослих дітей.

"Коли він обрався селищним головою 2 роки тому, претензій до його документів не було. А зараз на нього вже вийшла місцева адміністрація і запропонувала: якщо підеш на вибори від БПП – усі ці судові рішення про нібито незаконне громадянство забудемо", - заявили у "Батьківщині".