ua en ru

"Батьківщина" вимагає припинити будь-які махінації з ГТС України

"Батьківщина" вимагає припинити будь-які махінації з ГТС України Фото: Юлія Тимошенко (rada.gov.ua)

"Батьківщина" сьогодні знову зареєструвала законопроект, який забороняє передачу в управління, концесію та акціонування ГТС України

"Батьківщина" вимагає припинити будь-які махінації з газотранспортною системою України. Про це заявила лідер фракції Юлія Тимошенко на брифінгу за підсумками Погоджувальної ради лідерів парламентських фракцій та комітетів, передає прес-служба "Батьківщини".

"У нас на очах не просто розгортається проблема мегакорупційного характеру, а проблема, яка буде великою авантюрою, аферизмом проти України", – зазначила вона.

За словами політика, фракція "Батьківщина" сьогодні знову зареєструвала законопроект, який забороняє передачу в управління, концесію та акціонування ГТС України.

"Якісь невідомі світу компанії, за якими стоять невідомі корупціонери, за допомогою вищих керівників держави зараз хочуть безкоштовно взяти в так зване управління нашу ГТС, яка коштує 300 млрд євро – це три роки ВВП України! Наша ГТС приносить щорічно до державного бюджету 3 млрд дол. доходів – це сума всіх видатків на національну оборону або третина всіх видатків на пенсійне забезпечення", – зауважила Тимошенко.

До того ж, вона повідомила, що заяви про передачу у приватну власність ГТС через необхідність модернізування і реконструкції цього об’єкту – це "обман, адже ті компаній, які претендують на ГТС, не беруть жодного зобов’язання щодо реконструкції та модернізації системи".

Лідер "Батьківщини" звернулась до суспільства з проханням включитися в це питання та стати на захист української газотранспортної системи.

Тимошенко також нагадала, що під час попередньої спроби "привласнити" ГТС за ініціативою фракції "Батьківщина" вдалося ухвалити закон щодо заборони будь-яких маніпуляцій з ГТС і сьогодні такий закон потрібно ухвалити ще раз.