ua en ru

"Батьківщина" вимагає негайного звіту голови НБУ щодо ситуації з курсом гривні

Партія "Батьківщина" вимагає, щоб голова Національного банку України (НБУ) Валерія Гонтарева негайно відзвітувала про причини стрімкого падіння курсу гривні та запропонувала шляхи виходу з кризової ситуації. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко, передає прес-служба партії.

"Мовчання голови НБУ в цій ситуації є злочинним", - зазначила двічі Прем'єр-міністр України.

Як зазначає прес-служба, упродовж останнього тижня був зафіксований найнижчий курс гривні до долара за останні 9 місяців. Станом на 20 січня Нацбанк встановив курс 24,84 грн за 1 долар США. Водночас на чорному ринку за долар пропонують 27,6 грн.

"Щоденне зволікання зі стабілізацією національної валюти - це щоденне зменшення рівня життя, доходів і заощаджень українців. В умовах непроведеної індексації, податкового тиску й обрізання соціальних виплат це просто злочин", - заявила Юлія Тимошенко.

Вона також зазначила, що команда "Батьківщини" готова запропонувати свою допомогу та фахові поради для стабілізації ситуації.

"Якщо найближчим часом Національний банк не проведе заходи зі зміцнення гривні та не відзвітує про ситуацію, "Батьківщина" ставитиме перед президентом питання про відставку голови НБУ", - зазначила Юлія Тимошенко.