ua en ru

"Батьківщина" та "Опоблок" не критикують один одного, - КВУ

"Батьківщина" та "Опоблок" не критикують один одного, - КВУ Фото: Олексій Кошель (джерело фото - DW)

Експерти проекту "Дослівно" промоніторили виступи та заяви політиків

Політичні сили ВО "Батьківщина" та "Опозиційний блок" уникають критики одна одної. Це один із висновків моніторингу виступів та заяв політиків, який провели експерти проекту "Дослівно", повідомляється на сайті Комітету виборців України (КВУ).

Як зазначається, для аналізу було відібрано виступи українських політиків, які оприлюднені у відкритих джерелах: партійні сайти та стрічки новин. Часові рамки дослідження: вересень 2016-го року – лютий 2017 року.

Згідно з результатами дослідження, всі політичні сили вдаються до взаємної критики. Проте партії "Батьківщина" на чолі з Юлією Тимошенко та "Опозиційний блок" майже ніколи не висловлюються про діяльність одна одної, зазначає КВУ.

alt

"Жорстка і емоційна критика є невід’ємною складовою роботи головних політичних сил. При чому, критиці піддаються всі без огляду – влада, політичні опоненти, соратники. Тому, якщо політичні сили уникають взаємної критики, то з великою вірогідністю можна припускати, що між ними укладено пакт про ненапад", - прокоментував результати аналізу голова КВУ Олексій Кошель.