ua en ru

"Батьківщина" ініціює позачергове засідання Ради

"Батьківщина" ініціює позачергове засідання Ради Фото: Юлія Тимошенко

За словами Тимошенко, мета - прийняти закон про зменшення орендної плати за газ

Фракція партії "Батьківщина" ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради для ухвалення закону про зменшення рентної плати за газ. Про це заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на брифінгу в парламенті, передає кореспондент РБК-Україна.

"Очевидно, що народні депутати, які роз'їхалися і закрили на три тижні ВР і залишили на 15 жовтня перед опалювальним періодом людей з тими тарифами на тепло і тими цінами на газ, які необґрунтовані і знищують кожну сім'ю, це не припустимо. Тому наша політична команда, спираючись на ст.83 Конституції, яка передбачає, що 150 народних депутатів можуть скликати позачергову сесію ВР, зараз хочемо ініціювати позачергову сесію ВР для розгляду лише одного питання - це зменшення рентної плати на газ, прийняття такого закону і, як наслідок, зниження цін на газ і тарифів на тепло", - сказала Тимошенко.

За її словами, представники "Батьківщини" звернулися зі спеціальним листом до спікера парламенту Володимира Гройсмана з тим, щоб він як мінімум цього тижня, а у крайньому разі - на початку наступного, скликав позачергову сесію ВР.

Також Тимошенко повідомила, що її соратники розмістили на сайті Президента України петицію із проханням негайно втрутитися в питання завищення тарифів на тепло і цін на газ. "Цю петицію Президент зобов'язаний розглянути, якщо не менше 25 тис. підписів під цією петицією буде зібрано", - додала лідер "Батьківщини".

За її словами, відповідний законопроект, що дозволяє знизити тарифи на газ і тепло на 20,4%, вже прийнятий у першому читанні.

Нагадаємо, найближче пленарне засідання Ради заплановано на 3 листопада.

Як повідомлялося, петиція про призначення Юлії Тимошенко послом до Гондурасу набрала 25 тис. голосів.