ua en ru

"Батьківщина" не буде голосувати за особливий статус районів Донбасу

Фракція "Батьківщина" сьогодні не голосуватиме за проект постанови про особливий порядок самоврядування на окремих територіях Донецької і Луганської областей. Про це в кулуарах Верховної Ради України заявив народний депутат від "Батьківщини" Ігор Луценко, передає кореспондент РБК-України.

"Коаліція не може знайти компроміс з питання про надання права на особливий порядок самоврядування для частини Луганської та Донецької областей. Парламент не готовий до прийняття рішень. Тому переговори в коаліції тривають. Складно сказати, наскільки вони взагалі будуть результативними. Ми точно не будемо голосувати за юридичне узаконення окупації", - заявив Луценко.

Він додав, що сьогодні "Батьківщина" провела ранкове засідання, де було прийнято одноголосне рішення не голосувати за проект постанови. "Саме це постанову про визначення окремих районів, міст, селищ і сіл Донецької та Луганської областей, де запроваджується особливий порядок місцевого самоврядування, насправді означає визнання окупації. Ми не хочемо визначати цим рішенням нові кордони, а це рішення насправді означає визнання нових кордонів та окупованих Росією територій. Це рішення фракції, прийняте одноголосно сьогодні", - сказав Луценко.

Нагадаємо, перший віце-спікер Верховної Ради України Андрій Парубій оголосив, що парламент почне пленарне засідання сьогодні в 12:00.