ua en ru

"Батьківщина", БПП та "Наш край" - найбільш перспективні партії на найближчих місцевих виборах, - Карасьов

"Батьківщина", БПП та "Наш край" - найбільш перспективні партії на найближчих місцевих виборах, - Карасьов Фото: Вадим Карасьов

Карасьов порадив партіям для успіху на виборах знайти баланс між прагматизмом і популізмом

Перемога опозиційних партій на останніх виборах в об'єднаних територіальних громадах (ОТГ) свідчить про те, що на місцях підтримку отримують партії, які займаються практичними справами. Про це під час прес-конференції заявив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов, повідомляють ЗМІ.

На думку Карасьова, сьогодні для успіху на наступних виборах партіям "слід знайти розумний баланс між прагматизмом і популізмом".

"В деяких областях на виборах в ОТГ перемогла "Батьківщина", на сході країни переміг "Наш край". Це означає, що на місцях отримують підтримку партії, які займаються практичними справами. Але часто, як тільки опозиційна сила заявляє про те, що уряд неправильно проводить пенсійну або земельну реформу, то її звинувачують у популізмі", – заявив Карасьов.

Політолог також зазначив, що в разі проведення успішних реформ, всі лаври дістануться БПП. Зате, на його думку, "Народний фронт" не зможе підняти свій рейтинг навіть у разі повного перезавантаження.

"Вся риторика Радикальної партії побудована за принципом – нам не подобається. "Самопоміч" втратила свої позиції і повністю загрузла у львівському смітті. А Опозиційний блок перейшов у проросійську риторику", – зазначив він.

Політолог додав, що сьогодні є багато інноваційних технологій, що використовуються партіями для роботи на місцях.

"Поки соціально активна публіка в Фейсбуці підтримує реформи Супрун, "Наш край" вибрав альтернативний шлях і зайнявся політичним аудитом. Вони відкрили гарячу телефонну лінію з контролю впровадження програми "Доступні ліки". Крім медійної роботи, ця партія взаємодіє з людьми на місцях, працює в полях. Саме така робота є її сильною стороною і серйозним козирем на майбутніх місцевих виборах", – зазначив Карасьов.

Разом з тим, Карасьов переконаний, що "Батьківщина", яка займається темою земельної реформи, може втратити позиції в разі провалу ініціативи з референдуму.

"Найближчі два місяці дадуть розуміння електоральних успіхів партій. Також більш зрозумілою стане перспектива дострокових парламентських виборів. Якщо реформи будуть успішними, партія влади зможе утримати більшість крісел у Раді", – резюмував Карасьов.