ua en ru

Батальйон "Донбас" на 75% складається з жителів Донбасу і не включає представників "Правого сектора", - командир

Батальйон "Донбас" на 75% складається з жителів Донбасу і не включає представників "Правого сектора".

Батальйон "Донбас" на 75% складається з жителів Донбасу і не включає представників "Правого сектора". Про це повідомив командир добровольчого батальйону "Донбас" Семен Семенченко в ефірі "Громадське ТБ".

"Батальйон "Донбас" - це три роти по 110 осіб. На базі першої роти зараз формується батальйон спецпризначення... На базі другої роти формується загони з охорони держкордонів", - заявив Семенченко.

Також за його словами, проводиться набір в третю роту.

"Це все добровольці. 75 % - це жителі Донбасу, звичайні люди. Але це не представники "Правого сектора", куди нас наполегливо приписують. У нас є люди і з інших областей. Наприклад, вчора ми поховали наших хлопців із Запоріжжя... Але не важливо, звідки вони. Все одно їх будуть називати "Правим сектором" і западенцями. Просто ми програли інформаційну війну", - зазначив Семенченко.

Він підкреслив, що багато представників ДНР , які називають "Донбас" фашистами, самі соцмережах фігурують як члени праворадикальних організацій.

"Ми хочемо змінити систему зсередини... Якщо є зараз добровольці, які - хоча і хочуть жити, але готові померти за свою Батьківщину - вони набагато ефективніше, ніж ті "космонавти", які складали військові частини в Криму", - зазначив Семенченко.

Він повідомив, що саме з таких добровольців треба і створювати нормальну адекватну армію, міліцію, інші служби.

"Хочу звернутися до тих людей, які продовжують сидіти зараз на Майдані, припинити займатися дурницями і приїжджати сюди на фронт і тут реальними діями змінювати систему", - заявив Семенченко.