ua en ru

Батальйон "Дніпро" перетворено в полк, - Береза

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав розпорядження про перетворення батальйону "Дніпро" на полк. Про це повідомив у вівторок, 23 вересня, командир підрозділу, член військової ради політичної партії "Народний фронт" Юрій Береза.

За його словами, такий крок пов'язаний з тим, що перед "Дніпром" ставляться набагато ширші бойові завдання. Крім того, зазначив командир полку, відтепер "Дніпро" - найбільш якісний підрозділ МВС.

"Він об'єднуватиме функції і штурмового батальйону, і поліцейської частини. Функції батальйону - це все ж таки більше поліційні функції - зачистка території, забезпечення конституційного порядку території, а полк уже надає можливість звільняти територію", - пояснив Береза.

За його словами, найголовнішим результатом такого перетворення стане те, що полк матиме можливість отримувати більш серйозну зброю, в тому числі - важку. "Є також багато технічних моментів, котрі ми зараз намагаємось вирішити в межах Міністерства внутрішніх справ", - додав командир полку.

Береза також наголосив, що реформування силових структур держави слід розпочинати саме з МВС.

"Коли ми на перших порах заходили в Донецьку область, нам доводилося вкладати міліціонерів з райвідділів на підлогу і робити люстрацію на місці. По-іншому було неможливо, бо вони нам одразу стріляли в спину", - аргументував він.

"Добровольчі батальйони, котрі були створені в структурі МВС, - це, мабуть, одна із найбільш показових реформ, яка привела у лави міліції справжніх патріотів. Такого ми не мали за всі роки державної незалежності. Сьогодні добровольчі батальйони у складі Міністерства внутрішніх справ користуються великою повагою серед людей. І якщо під час Майдану найбільше боялися міліцію, то саме добровольці почали повертати до неї довіру", - підсумував член військової ради "Народного фронту".