ua en ru

Батальйон "Айдар" відпустив 7 незаконно затриманих в Луганській обл. громадян, - Москаль

Батальйон спеціального призначення "Айдар" відпустив сімох незаконно затриманих в Луганській обл. громадян.

Батальйон спеціального призначення "Айдар" відпустив сімох незаконно затриманих в Луганській обл. громадян. Про це йдеться в повідомленні прес-служби голови Луганської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

"Минулого тижня голова Луганської ОДА Геннадій Москаль в своєму зверненні до міністра оборони і начальника Генштабу вказував на тривожну ситуацію з викраданнями людей, які набувають на Луганській області все більшого масштабу. Надавалися конкретні прізвища чоловіків, яких невідомі люди в камуфляжі та з автоматичною зброєю серед білого дня затримували в людних місцях і вивозили в невідомому напрямку", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, семеро з них утримувалися військовослужбовцями військової частини В0624 (батальйон "Айдар"). Серед затриманих - два підприємця з Сєвєродонецька, два жителя Старобільського району і троє співробітників УМВС в області.

"Всі ці люди незаконно утримувалися в розташуванні військової частини В0624 і після втручання Р. Москаля в понеділок були звільнені і відпущені додому", - повідомили в прес-службі.

Нагадаємо, за даними Москаля, в Луганській обл. у жовтні були викрадені 62 особи, з них 36 (станом на 3 листопада), досі не знайдені.