ua en ru

Баскські сепаратисти з ETA почали роззброєння

Баскські сепаратисти з ETA почали роззброєння Фото: ETA почала роззброєння

ETA повідомила французьку поліцію про розташування восьми таємних складів зброї в Атлантичних Піренеях

Баскська ліворадикальна націоналістична організація ETA ("Країна басків і свобода") 8 квітня почала своє роззброєння, передає Euronews.

Повідомляється, що ETA повідомила французьку поліцію про розташування восьми таємних складів зброї в Атлантичних Піренеях (південний захід Франції).

Зазначено, що на складах знаходиться 120 одиниць вогнепальної зброї, три тонни вибухівки, а також тисячі детонаторів і боєприпасів.

"Ми впевнені, що за підтримки усіх зацікавлених сторін, цей історичний крок сприятиме зміцненню миру і співіснуванню у баскському суспільстві", - заявив керівник міжнародної комісії, яка контролює процес роззброєння і виступає в якості посередника.

В Іспанії, де ЕТА здійснювала більшість своїх терористичних актів, заявили, що від роззброєння організація не отримає жодної політичної вигоди.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ETA оголосила про припинення вогню шість років тому, проте досі не відмовлялася від зброї.

Відомо, що ETA часто вдавалася до насильства і влаштовувала замахи на іспанських політиків, на її рахунку більше восьмисот жертв.