ua en ru

У Барселоні прихильники незалежності блокують дороги і залізничні станції

У Барселоні прихильники незалежності блокують дороги і залізничні станції Фото: протести в Каталонії (independent.co.uk)

По всій Каталонії активісти блокують важливі дороги і залізничні станції

Центральні вулиці Барселони сьогодні зранку, 1 жовтня, перекрили понад 100 активістів сепаратистської каталонської організації Комітети на захист республіки (CDR), щоб відзначити річницю проведеного минулоріч референдуму про незалежність від Іспанії, який не був визнаний. Про це пише La Vanguardia.

Окрім того, як зазначається, десятки членів CDR заблокували вхід у центральні вежі компанії CaixaBank, хоча працівників пускають через бічні двері.

За інформацією видання The Independent, дороги і колії у місті перекриті. По всій Каталонії активісти блокують важливі дороги і залізничні станції.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна писало, що в Барселоні відбулися зіткнення між поліцією і прихильниками незалежності Каталонії.

Пізніше медики повідомляли, що в результаті зіткнення під час акцій протесту прихильників незалежності Каталонії і поліцейських постраждали 24 людини.

Акція була приурочена річниці проведення референдуму про незалежність Каталонії, який проходив 1 жовтня 2017 року. Прихильники незалежності, які приховували своє обличчя під масками, почали закидати яйцями поліцейських і кидати в правоохоронців фарбу.