ua en ru

У Барселоні десятки тисяч каталонців провели марш за єдність з Іспанією

У Барселоні десятки тисяч каталонців провели марш за єдність з Іспанією Фото: марш в Каталонії (twitter.comCatalansForYes)

Опитування і недавні вибори показують, що 7,5 мільйонів жителів Каталонії приблизно однаково розділені в питанні незалежності від Іспанії

Десятки тисяч каталонців, які виступають за єдність з Іспанією, вийшли у п'ятницю, 12 жовтня, на вулиці, щоб відзначити національний день. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на The Local.

Розмахуючи іспанськими і каталонськими прапорами і вітаючи короля Іспанії, демонстранти пройшли маршем по центру Барселони. Організатори заявили, що в демонстрації взяли участь близько 300 тисяч чоловік. Муніципальна поліція озвучила менші цифри - 65 000 чоловік.

У Барселоні десятки тисяч каталонців провели марш за єдність з Іспанією

Фото: марш у Каталонії

Опитування і недавні вибори показують, що 7,5 мільйонів жителів Каталонії приблизно однаково розділені в питанні незалежності від Іспанії.

Прихильники єдності в останні роки були не такі активні, як прихильники незалежності, які організовували масові мітинги і референдум про відокремлення в 2017 році.

12 жовтня відомий як Dia de la Hispanidad, або День Іспанії, і відзначає прихід Христофора Колумба в Новий Світ. Ця дата була оголошена національним днем Іспанії в 1987 році.

Нагадаємо, в Барселоні в понеділок, 1 жовтня, пройшли масові акції протесту в річницю референдуму про незалежність Каталонії, які до вечора переросли у заворушення.

Зазначимо, центральні вулиці Барселони перекрили понад 100 активістів сепаратистської каталонської організації "Комітет на захист республіки" (CDR), щоб відзначити річницю проведеного в минулому році референдуму про незалежність від Іспанії, який не був визнаний.