ua en ru

Коутиньо перейшов з "Ліверпуля" в "Барселону"

Коутиньо перейшов з "Ліверпуля" в "Барселону" Фото: Філіпе Коутіньйо (liverpoolfc.com)

Бразилець підпише контракт з каталонцями на 5,5 років

"Барселона" оголосила про домовленість з "Ліверпулем" щодо трансферу півзахисника збірної Бразилії Філіпа Коутіньйо. Про це повідомляється на сайті обох клубів.

25-річний футболіст підпише з каталонським клубом контракт, розрахований на п'ять з половиною років (до літа 2023 року). Сума відступних складе 400 млн євро.

Презентація Коутиньо намічена на 8 січня. Тоді ж президент "Барселони" Жозеп Бартомеу оголосить суму, за яку був куплений гравець. Раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що "Ліверпуль" погодився продати Коутиньо в "Барселону" за 160 млн євро.

Переходу Коутиньо в "Барселону" чекали ще влітку 2017. У останній момент "Ліверпуль" відмовився відпустити свого лідера, хоча сам бразилець вже дав згоду на перехід в стан "синьо-гранатових".

Головний тренер "мерсисайдців" Юрген Клопп висловився жаль про відхід бразильця.

"Нам вдалося зберегти гравця в літнє вікно, сподіваючись, що ми зможемо переконати його залишитися і бути частиною того, що ми намагаємося зробити. Я можу сказати фанатам "Ліверпуля", що ми зробили все, що в наших силах, щоб переконати Філіпа, що продовження кар'єри тут так само привабливо, як і переїзд до Іспанії. Але він на сто відсотків упевнений, що його майбутнє і майбутнє його сім'ї належить "Барселоні". Це було його мрією, і тепер я переконаний, що в нашому розпорядженні не було способів змінити його думку", - сказав Клопп.

Коутиньо перейшов в "Ліверпуль" в 2013 році з "Інтера". У складі англійської команди бразилець провів 201 матч, забив 54 голи і віддав 46 гольових передач.