ua en ru

Barclays привернув 9 млрд дол

Barclays Plc, другий за обсягом активів банк Великобританії, привернув 5,6 млрд фунтів стерлінгів (9 млрд дол.) за рахунок розміщення акцій серед власних акціонерів.

Barclays Plc, другий за обсягом активів банк Великобританії, привернув 5,6 млрд фунтів стерлінгів (9 млрд дол.) за рахунок розміщення акцій серед власних акціонерів. Про це повідомляє Bloomberg.

Як говориться у прес-релізі банку, акціонери викупили 3,05 млрд акцій (94,6% запропонованого пакету) за ціною 185 пенсів за папір. Акціонери Barclays мали можливість придбати по 4 акції банку на кожний свій папір.

Організаторам розміщення залишається продати ще близько 172,9 млн акцій Barclays, загальна вартість яких складає близько 472 млн фунтів.

У липні цього року головний виконавчий директор Barclays Ентоні Дженкінс заявив, що банк планує привернути 5,8 млрд фунтів за рахунок розміщення акцій щоб привести свій капітал у відповідність з вимогами регуляторів.

Британське Управління пруденціального регулювання (Prudential Regulation Authority) вимагає від банків країни мати коефіцієнти фінансового левереджу (співвідношення власного і позикового капіталу) на рівні не менше 3%.

Barclays став одним з двох британських банків, капітал яких не відповідав цій вимозі за даними на червень 2013 року: його коефіцієнт фінансового левереджу складав 2,5%.

Розміщення акцій Barclays стало найбільшим з 2009 року, коли Lloyds Banking Group привернула 13,5 млрд фунтів.

Організаторами розміщення акцій Barclays є Credit Suisse Group AG Deutsche Bank AG, Bank of America Corp. і Citigroup Inc.