ua en ru

Barclays купує підрозділ голландського банку ING

Британський банк Barclays PLC оголосив про намір купити ING Direct UK, британський роздрібний підрозділ голландського банку ING Groep N.V. Про це говориться в опублікованому сьогодні повідомленні нідерландської фінансової групи.

В ході транзакції Barclays отримає ощадні депозити на суму близько 10,9 млрд фунтів стерлінгів (13,4 млрд євро) та іпотечні кредити в розмірі 5,6 млрд фунтів стерлінгів (6,9 млрд євро). Крім того, близько 750 співробітників ING Direct UK також перейдуть у британський банк.

Подальші подробиці угоди не розкриваються. Сторонам належить отримати схвалення регулюючих органів. Очікується, що угода буде закрита в II кварталі 2013 р.

Нагадаємо, що ING оголосила про намір продати ING Direct UK в серпні ц.р. Дані заходи приймаються для відшкодування коштів, виділених банку голландським урядом в 2008 р. у вигляді фінансової допомоги.

Barclays є одним з найбільших банків у Великобританії, його історія налічує понад 300 років. Банк активно діє більш ніж в 50 країнах світу, а штат співробітників складає близько 145 тис. осіб.

Основні напрямки діяльності ING Groep N.V. - банківський і інвестиційний бізнес, страхування життя. ING має близько 85 млн клієнтів майже в 50 країнах.

Читайте також: Відносно банку Barclays почато розслідування у зв'язку з підозрою у фінансових махінаціях