ua en ru

Барак Обама найближчим часом запропонує на посаду держсекретаря США кандидатуру Джона Керрі, - джерело

Президент США Барак Обама висуне на посаду глави американського Державного департаменту кандидатуру Джона Керрі, передає CNN з посиланням на джерело в Демократичної партії, яке розмовляло з Керрі з цього приводу. Колишній суперник Джорджа Буша-молодшого на президентських виборах 2004 р. має бути затверджений Сенатом США.

Офіційне оголошення кандидатури глави зовнішньополітичного відомства США, за інформацією джерела, може відбутися найближчим часом.

Нагадаємо, що в разі затвердження американськими законодавцями, Керрі змінить на посаді держсекретаря Хілларі Клінтон. Раніше її найбільш вірогідним наступником була представник США в Організації Об'єднаних Націй Сьюзан Райс, однак вона вбачила за краще заздалегідь відмовитися від посади, будучи залученою в скандал з нападом ісламістів на консульство США в Бенгазі і загибеллю посла США в Лівії Кріса Стівенса.

У Сенаті США вважають, що Райс, знаючи, що напад був заздалегідь спланованим, спеціально повідомила, що акція була пов'язана з виходом фільму "Невинність мусульман", який мусульманські віруючі вважають образливим. Неправдива інформація, на думку законодавців, особливо з республіканської частини, зіграла на руку Президенту Обамі при його переобранні на другий термін.

Читайте також: Хілларі Клінтон втратила свідомість і отримала струс мозку