ua en ru

Банки США впродовж тижня піддавалися потужним кібератакам

Американські банки протягом тижня піддавалися потужним кібератакам, джерело яких досі не відоме, передає Associated Press. Атака була спрямована на дюжину банків, в числі яких Bank of America, JPMorgan Chase, Citigroup. Застосовуваний спосіб, коли сайт прагнуть втопити в потоці небажаних даних, не становив загрози для безпеки рахунків, однак вкрай утруднював взаємодію компаній з клієнтами через web-сайти.

Так, представник банку PNC, що піддався атаці в середу, сказав, що ніколи не бачив такого сильного сплеску трафіку. Він оцінив потік даних в 60-65 гігабіт на секунду.

Згідно думки одного з експертів Майкла Сміта з компанії Akama, атака навряд чи могла виходити від представників мусульманської молоді, незадоволеної антиісламським фільмом, який вийшов нещодавно в США, хоча така версія висловлювалася в інтернеті. "У світі розвідки ми називаємо це "помилковий прапор", - сказав він. За його словами, незважаючи на заяви, що широко циркулюють в інтернеті, це не схоже на помсту групи хакерів-мусульман фінансовим інститутам.

Американський сенатор Джо Ліберман, не підкріплюючи свою заяву доказами, звинуватив у тому, що відбувається Іран. За його словами, це помста ісламської держави за введені проти нього економічні санкції.

Читайте також: Internet Explorer піддався атаці вірусу, що отримав статус Zero-day