ua en ru

Банки США додатково витратять до 104 млрд дол. на виплати по позовах

Найбільшим банкам США доведеться витратити додаткові кошти по позовах, пов'язаних з продажем іпотечних паперів. При цьому сума може скласти від 56,5 млрд дол. до 104 млрд дол., вважають у Standard & Poor's.

Найбільшим банкам США доведеться витратити додаткові кошти по позовах, пов'язаних з продажем іпотечних паперів. При цьому сума може скласти від 56,5 млрд дол. до 104 млрд дол., вважають у Standard & Poor's. Про це повідомляє "Росія 24".

Загальна зарезервована сума під судові витрати складає 154,9 млрд дол., але навіть виплати в обсязі дві третини не повинні позначитися на достатності капіталу, говорять аналітики рейтингового агентства.

Нагадаємо, що в жовтні стало відомо про початок розслідування Мінюсту США проти Bank of America, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, Morgan Stanley, Royal Bank of Scotland, UBS і Wells Fargo. Звинувачення будуть пов'язані з введенням покупців в оману про якість пропонованих активів, а саме іпотечних цінних паперів.

Судячи з усього, велика частина звинувачень може бути врегульована в досудовому порядку, але не виключено, що суми виплат будуть вельми великими.

Так, наприклад, JРМorgan Chase & Co. уклав з владою угоду, по якій повинен виплатити уряду США 13 млрд дол. за те, що один з підрозділів банку повідомляв покупцям, зокрема Fannie Mae і Freddie Mac, неправильні дані про якість позик у цих фінансових інструментах.

Аналогічні звинувачення висуваються проти Bank of America. При цьому іпотечні агентства в результаті таких дій зазнали величезних збитків, і владі країни довелося їх рятувати.

Хоча в S&Р говорять, що відшкодування не призведуть до зниження рейтингу банків, зараз прогноз по рейтингу Bank of America "негативний".