ua en ru

З банку АКБ виведено близько 1 млрд гривень, - ФГВФО

З банку АКБ виведено близько 1 млрд гривень, - ФГВФО Фото: ФГВФО розповів про чергову схему виведення коштів з банків України (pixabey)

У "схемі" брав участь австрійський Meinl Bank і фіктивна компанія, зареєстрована в Криму

З неплатоспроможного ПАТ "АКБ Банк" шляхом кредитування поруки пов'язаних з акціонерами компаній було виведено близько 1 млрд гривень. Такі результати перевірки, проведеної тимчасовою адміністрацією банку, повідомляє прес-служба Фонду гарантування вкладів.

З банку АКБ виведено близько 1 млрд гривень, - ФГВФО

Фото: структура активів банку

При цьому, в "схемі" виведення коштів знову фігурує австрійський Meinl Bank, а також компанія з ознаками фіктивності - якесь ТОВ "Південний транспорт", зареєстрована в аннексированном Криму.

Зокрема, більшу частину цінних паперів, що знаходяться в заставі банку за вищевказаним кредитним договорами, складають прості іменні акції в бездокументарній формі емітента ТОВ "Південний транспорт". При цьому компанія є збитковою.

Крім того, "АКБ Банк" виступив майновим поручителем за кредитом, який Meinl Bank (Австрія) видав кіпрської компанії Agalusko Investment LTD. В забезпечення позики були передані кошти на 9 млн доларів, які були на кореспондентському рахунку "АКБ Банку" в австрійській фінустанові.

З банку АКБ виведено близько 1 млрд гривень, - ФГВФО

Фото: схема виведення коштів

Нагадаємо, ФГВФО виявив факт виведення понад 700 млн гривень з українського банку-банкрута.