ua en ru

Банк Ватикану хоче позбутися статусу "офшору"

Голова Банку Ватикану Ернст фон Фрейберг хоче позбавити центробанк міста-держави від іміджу "офшору" і привести його діяльність у відповідність до міжнародних стандартів. Про це повідомляє "Росія 24".

Фрейберга призначили на пост голови Інституту релігійних справ (ЦБ Ватикану) в лютому 2013 р. Він вже почав перевіряти рахунки всіх клієнтів, але поки не виявив підозрілу активність.

Також новий керівник Центробанку збирається відкрити офіційний сайт Банку Ватикану. Тепер у місті-державі будуть видаватися щорічні звіти.

Раніше в ЗМІ банк часто звинувачували у зв'язках з італійською мафією. Однак, на думку Фрейберга, банк занадто малий, щоб привернути увагу організованої злочинності, яка оперує сумами в 100 млрд євро.

Нагадаємо, нещодавно Ватикан оприлюднив перший у своїй історії річний звіт, зробивши тим самим ще один крок у напрямку повної прозорості фінансових операцій.

За даними Associated Press, регулятор отримав шість повідомлень про підозрілі внутрішні транзакції за 2012 р., два з яких були переслані в прокуратуру для розслідування.

Читайте також: Лідери країн ЄС мають намір знищити банківську таємницю