ua en ru

Банк "Тавріка" віднесено до категорії неплатоспроможних, призначено тимчасову адміністрацію, - НБУ

Правління Національного банку України (НБУ) 20 грудня прийняло рішення про віднесення банку "Тавріка" до категорії неплатоспроможних, повідомляє прес-служба НБУ.

"У зв'язку із втратою ліквідності, невідповідності діяльності вимогам банківського законодавства України та з метою захисту інтересів вкладників та інших кредиторів ПАТ "Банк "Тавріка", 20 грудня 2012 р. правлінням НБУ прийняте рішення про віднесення цього банку до категорії неплатоспроможних", - йдеться в повідомленні.

Наслідком прийняття цього рішення стало призначення Фондом гарантування вкладів фізичних осіб тимчасової адміністрації, що також зроблено з метою вжиття заходів, спрямованих на врегулювання діяльності банку.

Відповідно до статтей 26, 36 закону України "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб", Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, починаючи з моменту введення тимчасової адміністрації в ПАТ "Банк" "Тавріка" розпочинає відшкодування коштів за вкладами вкладників за договорами, строк яких закінчився, та за договорами банківського рахунку вкладників та відсотків за ними, в обсягах, що нараховані на день прийняття рішення Національним банком України про віднесення банку до категорії неплатоспроможних, але не більше 200 тис. грн - граничного розміру відшкодування коштів за вкладами.

Зазначимо, активи банку на 1 жовтня 2012 р. складали 4,914 млрд грн, чистий прибуток за 9 місяців - 652 тис. грн.

Читайте також: Банк "Таврика" планує збільшити статутний капітал на 29% - до 450 млн грн