ua en ru

Bank of America виплатить майже 40 млн дол. за дискримінацію жінок

Bank of America погодився виплатити 39 млн дол. за позовом жінок-брокерів за дискримінацію за статевою ознакою. Угоду було досягнуто юридичними фірмами, що представляють інтереси жінок, які працюють фінансовими радниками в корпорації Bank Investment Services of America і Merrill Lynch із 2007 р. по 2013 р.

Bank of America погодився виплатити 39 млн дол. за позовом жінок-брокерів за дискримінацію за статевою ознакою, передає Associated Press.

Угоду було досягнуто юридичними фірмами, що представляють інтереси жінок, які працюють фінансовими радниками в корпорації Bank Investment Services of America і Merrill Lynch із 2007 р. по 2013 р.

Bank of America Investment Services являє собою брокерську фірму, яка перебуває у власності Bank of America. Згодом вона була об'єднана з Merrill Lynch, коли Bank of America купив Merrill у 2009 р.

У рамках позову Bank of America були пред'явлені звинувачення в дискримінації жінок в оплаті праці та перспективах кар'єрного зростання.

Учасницями угоди стануть близько 4 тис. 800 жінок. Згідно із проектом угоди, протягом трьох років незалежний консультант буде займатися вивченням діяльності банку з метою з'ясувати, яким чином жінки можуть відігравати більш значущу роль.

Тепер досягнуту угоду має затвердити суд.

Як повідомлялося в серпні, банки Великої Британії - Barclays, HSBC, Morgan Stanley, The Royal Bank of Scotland і низка інших менш відомих фінустанов - виплатять 2 млрд дол. штрафу за нав'язані страхові послуги.

Раніше стало відомо про те, що найбільші банки світу - Bank of America, Barclays, BNP Paribas, Citigroup, Credit Suisse, Deutsche Bank, Goldman Sachs, HSBC, JPMorgan, Mizuho, Morgan Stanley, Nomura, Royal Bank of Scotland, UBS і Wells Fargo - знов опинилися втягнутими у скандал з маніпуляцією відсотковими ставками.