ua en ru

Bank of America в результаті світової судової угоди виплатить 2,43 млрд дол. акціонерам у справі Merrill Lynch

Bank of America в результаті світової судової угоди виплатить 2,43 млрд дол. акціонерам у справі Merrill Lynch, передає Reuters. Багаторічна судова справа була ініційована кількома пенсійними фондами - акціонерами Bank of America, які звинуватили банк в наданні фальшивої фінансової звітності двох обох банків перед покупкою Merrill Lynch в 2008 р. В результаті обману, який став відомим, акції Bank of America сильно впали в ціні.

Merrill Lynch, який став однією з головних жертв світової фінансової кризи, був куплений Bank of America за домовленістю з урядом США за 50 млрд дол. Уряд виділив банку 20 млрд дол. (пізніше було виділено ще 25 млрд дол.) для того, щоб Bank of America зміг покрити борги Merrill Lynch, збитки якого в 2008 р. становили понад 27 млрд дол. Згодом гроші, виділені урядом, повернулися в казну.

Таким чином покриття збитків Merrill Lynch вдарило по кишенях акціонерів Bank of America, які, крім цього, понесли витрати і на преміальні для менеджерів Merrill Lynch, які склали 3,6 млрд дол.

Виконавчий директор Bank of America Брайан Мойніхен повідомив, що банк пішов на мирову угоду, щоб не нести судові витрати і покласти кінець недозволеним питанням. Він підкреслив, що продовжує заперечувати звинувачення на адресу фінансової установи.

Читайте також: Bank of America має намір звільнити до кінця 2012 р. ще 16 тис. співробітників