ua en ru

Банк "Надра" залучив 342 млн грн за рахунок субординованого боргу

Банк "Надра" отримав дозвіл від Національного банку України на зарахування у власний капітал 342 млн грн субординованого боргу від стратегічних партнерів, залученого строком на 7 років. Про це йдеться в повідомленні банку.

"Ці кошти залучені в рамках програми капіталізації банку і будуть спрямовані на подальший розвиток банку, і в першу чергу на кредитування реального сектора економіки", - повідомив Тарас Кияк, директор казначейства і фінансових інститутів банку "Надра".

За його словами, залучення субординованого боргу буде сприяти підвищенню рівня капіталізації банку та зміцнення його позицій на фінансовому ринку.

Станом на 1 квітня активи банку склали 27 905,7 млн грн, кредити і заборгованість клієнтів - 23 153,1 млн грн, власний капітал - 4 030,3 млн грн.

Публічне акціонерне товариство "Комерційний банк "Надра" засновано в 1993 р. Сьогодні ПАТ "КБ "Надра" - універсальний комерційний банк з числа найбільших банків України. Статутний капітал банку складає 3,9 млрд гривень. Регіональна мережа "Надра" банку займає 5 місце в Україні і нараховує 543 відділення, 1 100 банкоматів в 290 населених пунктах. Основний акціонер Надра банку - Centragas Holding AG-структура, афільована з групою компаній Дмитра Фірташа Group DF.

Читайте також: Госпсуд Києва надав банку "Надра" відстрочку по виплаті заборгованості перед ДІУ на 169,4 млн грн