ua en ru

Банк HSBC планує скоротити 25 тис. cпівробітників по всьому світу

Банк HSBC планує скоротити 25 тис. cпівробітників по всьому світу Фото: HSBC

За допомогою скорочення банк прагне скоротити витрати до 5 млрд доларів

Найбільший банк Європи HSBC планує скоротити 25 тис. робочих місць, це близько 10% співробітників. Таким чином, керівництво намагається скоротити витрати і спростити свій бізнес, повідомляє ВВС.

"Ми визнаємо, що світ змінився, і ми повинні мінятися разом з ним. Ось чому ми робимо такі стратегічні дії, які допоможуть перетворити нашу організацію", - повідомив виконавчий директор HSBC Стюарт Гуллівер.

Повідомляється, що за допомогою скорочення банк прагне скоротити витрати до 5 млрд доларів і збільшити інвестиції в Азії - зокрема, в Китаї.

"Азія, як очікується, стане центром світової торгівлі протягом наступного десятиліття. Наші дії дозволять нам захопити очікувані можливості для зростання в майбутньому", - заявив Гулівер.

В рамках реорганізації банк також продасть свої підрозділи в Туреччини і Бразилії. Крім того, HSBC в кінці 2015 р. планує перевести свою штаб-квартиру з Великобританії. Повідомляється, що можливим місцем дислокації головного офісу може стати Гонконг.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що керівництво Deutsche Bank подає у відставку, пізніше стало відомо, що Deutsche Bank очолить британець Джон Крайен.