ua en ru

Банк "Фінансова ініціатива" акумулював у своєму портфелі ОВДП на 1 млрд грн

Банк «Фінансова ініціатива» розмістив вільних фінансових коштів на суму до 950 млн грн в облігації внутрішньої державної позики (ОВДП), повідомила прес-служба банку. Таким чином, загальна номінальна вартість державних цінних паперів у портфелі банку досяг 1 млрд грн, уточнили в прес-службі.

У банку відзначають, що портфель ОВДП сформований з гривневих і з доларових облігацій. «Завдяки цьому розміщенню, державні облігації зайняли лідируючу позицію в переліку цінних паперів, з яких складається портфель банку. Такий підхід свідчить про виважену диверсифікації активів на користь інструментів з підвищеними гарантіями надійності. Адже зобов'язання за ОВДП гарантуються державою. І з 1995 р. Міністерство фінансів ні разу не допустило дефолт по цих зобов'язаннях», - зазначив глава правління банку Андрій Циктор.

Також, за його словами, в активах банку державні цінні папери займають близько 15% всього обсягу. «Суттєва частка ОВДП свідчить і про високий рівень ліквідності установи. Завдяки активно працюючому сьогодні «живому» вторинному ринку держоблігацій, ми можемо в будь-який момент перетворити цей актив в грошові кошти і погасити будь-які планові та позапланові зобов'язання», - додав банкір.

За даними ренкінгу інформаційного агентства Cbonds, в рамках угоди про співпрацю з СРО Асоціація «Українські фондові торговці» (АУФТ), за підсумками 1 кварталу 2012 р. банк «Фінансова ініціатива» увійшов до ТОП-30 торговців за кількістю угод з ОВДП на позабіржовому ринку.

За даними НБУ, більше 99% банку «Фінансова ініціатива» належить ТОВ «Інвест-сервіс». Кінцевим бенефіціаром установи є бізнесмен Олег Бахматюк.