ua en ru

Банк Англії закривав очі на маніпуляції на Форексі

Марк Карні, голова Банку Англії, у вівторок виступить перед особливим комітетом парламенту країни і дасть пояснення зустрічей, які регулярно відбувалися між чиновниками монетарного регулятора та банківськими трейдерами.

Марк Карні, голова Банку Англії, у вівторок виступить перед особливим комітетом парламенту країни і дасть пояснення зустрічей, які регулярно відбувалися між чиновниками монетарного регулятора та банківськими трейдерами. Про це пишуть аналітики компанії Weltrade, посилаючись на "Росія 24".

Новини ринку Форекс. Карні пояснить британським парламентаріям маніпуляції на ринку Форекс.

У 2012 р. агентство Bloomberg опублікувало матеріал про приватних зустрічах між працівниками банків і чиновниками з Банку Англії, яким зацікавилося агентство з фінансового контролю.

В ході розпочатого розслідування з'ясувалося, що керівництво монетарного регулятора ще в 2006 р. знало, що деякі співробітники їх організації безпосередньо домовлялися з трейдерами провідних банків щодо оптимальних обмінних курсах на Форексі в момент офіційного визначення котирувань.


Маніпуляціям, таким чином, піддавалися практично всі операції на ринку Форекс, щоденний оборот якого становить, за підрахунками Міжнародного валютного фонду, близько 5,3 трлн дол.

За останні півроку близько 20 трейдерів з Deutsche Bank, Citigroup, Barclays і інших банків були звільнені або відсторонені від обов'язків, з-за того, що вони ділилися один з одним інформацією про ордерах своїх клієнтів. Трейдери організовано виводили заявки на ринок Форекс і впливали на котирування в потрібну сторону.

Голова особливого парламентського комітету Ендрю Тайр вважає, що необхідно підписати з Банком Англії кілька меморандумів про наміри, в яких були б передбачені процедури розслідування різних спірних випадків, кажуть аналітики ринку Форекс.

2 березня Банк Англії опублікував результати внутрішнього розслідування, яке не знайшло в діях своїх співробітників нічого поганого. Проте Марк Карні відсторонив від роботи тих, кого торкнулася конфлікт.

Парламент також буде вимагати розкрити додаткову інформацію. 26 лютого Банк Англії погодився опублікувати протоколи квартальних засідань ради директорів з червня 2005 р., в яких згадують маніпуляції на ринку Форекс і їх ефект на рівень обмінних курсів.