ua en ru

Бангладеш підписала контракт на поставки хлібних злаків з України

Бангладеш підписала контракт на поставки хлібних злаків з України Джерело фото:knews.kg

До Державної продовольчо-зернової корпорації України надійшов підписаний Народною Республікою Бангладеш контракт на поставку зерна. Про це повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики і продовольства.

Це значить, що найближчими днями вже розпочнеться практична робота з виконання даного контракту, а саме експорт зернових до Бангладеш.

Співпраця в аграрній сфері для Бангладеш - це питання продовольчої безпеки, для України - отримання іміджу надійного торгового партнера і надходжень до державного бюджету, особливо враховуючи нинішню складну економічну ситуацію.

Торгові контакти між двома країнами були відновлені у вересні ц.р. Тоді міністри Ігор Швайка та Іслам Камрул (глава Мінпродовольства НРБ, - ред.) домовилися збільшити протягом двох років поставки українських зернових до Бангладеш і підписати довгостроковий контракт.

Нагадаємо, що основною проблемою припинення співпраці між країнами стало існування компанії-посередника, непрофесійні та саботажні дії якої призвели до значних збитків з боку обох держав. На сьогодні компанія-посередник усунена і корупційна схема ліквідована, що дозволило відновити торгово-економічні відносини між Україною і Республікою Бангладеш.

Як повідомлялося, українські аграрії станом на 11 листопада 2014 р. обмолотили 95% площ зернових.