ua en ru

Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні

Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні Фото: Бальцерович заявив про початок економічного зростання в Україні

Польський економіст розповів про головні пріоритети для розвитку української економіки

В Україні починається період економічного зростання, який буде тривати за умови проведення подальших реформ. Про це 5 травня в ході брифінгу заявив співголова Групи стратегічних радників з підтримки реформ в Україні Лєшек Бальцерович, передає кореспондент РБК-Україна.

"Починається економічне зростання, і воно буде тривати, якщо будуть продовжуватися реформи", - заявив Бальцерович, підкресливши при цьому, що реформи в Україні повинні здійснюватися при підтримці не тільки уряду, але і парламенту.


За словами Бальцеровича, в даний момент серед головних пріоритетів для України мають бути зміцнення стабільності фінансів, бюджету, банківської системи і економіки, а також реформи, які зміцнять економічний ріст, що розпочався.

"По-третє, зміцнення законної держави - це включає боротьбу з корупцією. По-четверте, побудова структури держави, включаючи справжню децентралізацію", - підкреслив Бальцерович.

За його словами, Україна потребує нових процедурах формування бюджету, "щоб він не змінювався 50 раз тому, що це не серйозно".

На думку Бальцеровича, для зміцнення економічного зростання необхідна ліквідація монополій та преференцій для олігархів, що залишилися, створення середовища для розвитку малих підприємств, зростання конкуренції, дерегуляція, прискорення створення антикорупційних органів, а також реформа прокуратури та судів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що місія МВФ почне роботу в Україні 10 травня.