ua en ru

Бальцерович: запорука відновлення економіки України - розвиток приватного сектора

Бальцерович: запорука відновлення економіки України - розвиток приватного сектора Фото: Лешек Бальцерович, колишній міністр фінансів Польщі

Дрібний і середній бізнес потребує, за його словами, підтримки з боку законодавства

Головною рушійною силою для відновлення економіки України, повинен стати приватний сектор. Про це повідомив Лешек Бальцерович колишній віце-прем'єр і міністр фінансів Польщі, а нині - один із стратегічних радників України у програмі підтримки реформ, після щорічних зборів Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР). Інформація опубликована на сайті банку.

За словами експерта, основними завданнями України на даний момент є скорочення можливостей для прояви корупції, що вже в процесі, а також реструктуризація або закриття непотрібних державних агентств.


"Хороша політика повинна передбачати умови для розвитку приватного сектору – дрібного і середнього бізнесу, зміцнення законодавчих інституцій", - зазначив Бальцерович і додав, що головною рушійною силою відновлення повинен стати саме приватний сектор, якому потрібна підтримка з боку законодавства.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄБРР прогнозує 1,6% зростання економіки в регіоні своєї роботи в 2016.