ua en ru

ЄБРР прогнозує 1,6% зростання економіки в регіоні своєї роботи в 2016

ЄБРР прогнозує 1,6% зростання економіки в регіоні своєї роботи в 2016 Фото: ЄБРР

На наступний рік банк очікує близько 2,5% зростання

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) прогнозує зростання економіки на 1,6% в регіоні своєї роботи в 2016 році. Про це повідомив Ханс Петер Ланкес (Hans Peter Lankes), провідний економіст банку під час щорічних зборів ЄБРР, які проходять 11 – 12 травня в Лондоні, передає кореспондент РБК-Україна.

За прогнозом банку, зростання економіки в регіоні його роботи продовжиться в 2017 році – на 2,5%, тоді як у минулому році показник становив близько 0,5%.


Регіон роботи ЄБРР включає в себе країни Південно-Східної Європи, Центральної Європи та Балтії, Східної Європи і Кавказу, Центральної Азії, Південного і східного Середземномор'я, а також Росію і Туреччину.

За словами економіста банку, відновлення зростання в регіоні у поточному році відбудеться завдяки частковому виходу зі стану глибокої рецесії таких країн, як Росія та Україна, а також держав, тісно пов'язаних з ними економічно.

Ганс-Петер Ланкес також звернув увагу на те, що економіка в регіоні роботи ЄБРР дуже залежна від цін на світових сировинних ринках: "Цей регіон набагато більш залежний від сировинних цін, ніж будь-який інший регіон у світі. Близько 40% його експорту поставляється саме на сировинні ринки, тоді як для ринків, що розвиваються, цей показник досягає лише 20%, а для всього світу – близько 10%".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що ЄБРР закликав Гройсмана усунути бюрократію для реалізації проектів в Україні.